AnnonsElectrolux Professional AB

Fängelse för bedrägeri mot blind 82-åring

8 aug 2022

 

Tre bröder som lurat en man i Skåne att skriva på ett gåvobrev där han skänkte bort sin bostadsrättslägenhet värd 2,8 miljoner till en av dem, har dömts till tre års fängelse av Malmö tingsrätt. Den gamle mannen anlitade i höstas brödernas företag Seniorhantverkarna för att städa lägenheten.

dom
Tre bröder dömda för grovt bedrägeri efter att ha lurat en blind man att skriva på gåvobrev.

Bröderna som står bakom en rad bluff-företag verksamma i Skåne sitter häktade i väntan på att domen ska vinna laga kraft eftersom de antas fortsätta sin kriminella verksamhet om de är på fri fot.

Fallet har väckt stor uppmärksamhet av flera skäl. Dels för att bedragarna agerat utstuderat hänsynslöst mot en person med mycket dålig hälsa, och som inte kunde antas förstå vad han skrev under, dels för att de under lång tid drivit en rad olika företag med minst sagt tvivelaktiga affärsmetoder. Bland annat avslöjade SvT för några år sedan att bröderna lurat fyra skånska kommuner på 12 miljoner kronor genom sin kedja av trädgårdsföretag. En rad bostadsrättsföreningar, privatpersoner och företag har också blivit lurade med saltade räkningar på icke utförda eller undermåliga jobb.

Bröderna har också satt i system att byta namn när de köper företag – till en tidigare ägarens svenska namn. Sedan 2017 är det lätt och billigt att byta både för- och efternamn, något som bröderna utnyttjat.

 

Föregående artikel Häftiga hus behöver bättre kontroll
Nästa artikel Hushåll tror på fallande bopriser

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här