AnnonsElectrolux Professional AB

Fjärrvärmepriserna kan gå upp

23 apr 2024

Under de senaste åren har villaägare, bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag sett fjärrvärmeräkningarna skena iväg. Trots att inflationen minskar är det ingen tid för dem att slappna av, då priserna på bränsleved för skogsägare fortsätter att stiga.

Fjärrvärmepriserna har skjutit i höjden de senaste två åren. Under 2023 nådde de en rekordhöjning på 7,8 procent, och när flera aktörer annonserade prisökningar blossade debatten upp kring prissättningen.

Fjärrvärmeföretagen justerar sina priser endast en gång om året, i början av januari, vilket innebär att konsumenterna inte omedelbart märker av förändringarna.

Daniel Stridsman, affärschef för värme och kyla på Göteborg Energi, bedömer att den genomsnittliga prisjusteringen för branschen under 2024 ligger strax under 9 procent, efter att ha jämfört priserna hos flera stora fjärrvärmebolag. Foto:

Staffan Dalbrink, ansvarig för biobränsle på Mellanskog, noterar att efterfrågan på skogsråvara har förändrats avsevärt på senare år, påverkad både av pandemin och krigsutbrottet. ”Priserna för skogsägare har ökat markant från 2020 till nu”, påpekar han och förutser en fortsatt stark efterfrågan.

Daniel Stridsman, affärschef för värme och kyla på Göteborg Energi, bedömer att den genomsnittliga prisjusteringen för branschen under 2024 ligger strax under 9 procent, efter att ha jämfört priserna hos flera stora fjärrvärmebolag. Han vägrar dock att göra några gissningar om kommande prisjusteringar i januari 2025.

 

Föregående artikel Dom i Svea hovrätt – brf-styrelse fick inte utföra förändringar trots stämmobeslut
Nästa artikel Vinstfall för JM

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här