AnnonsElectrolux Professional AB

Förenings avgift höjs med 500 procent

13 dec 2021

En höjning från en till sex miljoner per år i tomträttsavgäld väntar bostadsrättsföreningen Ruddalen 1 i Göteborg, en höjning med 500 procent. Men Göteborgs kommun menar att de bara följer lagen.

Ruddalen 1 i Göteborg. En av många föreningar som drabbas av höjda avgifter. Foto: Google maps

Föreningen består av tio stycken hus med sammanlagt 720 lägenheter. Enligt föreningens ordförande är många av de boende i husen pensionärer som kan få svårt att klara höjningen. Den högre kostnaden till kommunen innebär att en trea i föreningen får en avgiftshöjning på cirka 700 kronor. Föreningen har nu överklagat höjningen.

I en kommentar till Tv4 uppger Eva Odensten Romell, enhetschef vid Fastighetskontoret i Göteborg, att de bara följer lagen och att den nuvarande lagstiftningen inte tillåter att man reformerar systemet.

Göteborgs kommun är samtidigt inblandad i en annan tvist, vilken Borätt skrivit om tidigare, som nu behandlas i Mark-och miljööverdomstolen. Dom kommer att falla under nästa år och kan sätta en standard för hur kommuner ska prissätta mark som hyrs ut till bostadsrättsföreningar. 

– Jag hoppas att de tycker det är orimligt, för det är orimligt, säger Denny Dernbo, ordförande i bostadsrättsföreningen Ruddalen 1, till Tv4 Nyheterna.

 

Föregående artikel Klimatsäkrad gård fick stopp på översvämningar
Nästa artikel Bättre belysning skapar trygghet

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här