AnnonsStyrelsesupport

Grannar delar prylar utan strul

1 jun 2021

Prylar som används sällan tar upp onödig plats i många hem. Många drar sig för att köpa egna verktyg – men att låna av grannen känns inte heller bra. En lösning på det vanliga problemet är att sätta upp en box där alla i grannskapet kan låna.

Grannboxen är ett koncept från företaget Ihopa. Tanken är att delning är bättre för både plånboken och miljön, men samtidigt skapar det en massa friktion att äga saker tillsammans eller att låna grannens personliga prylar.

– Grannboxen bygger på medlemskap. Vi sätter upp boxen kostnadsfritt för en bostadsrättsförening eller hyresvärd och så får alla som vill låna verktyg teckna ett medlemskap till en månadskostnad som ger rätt till att låna så ofta den vill, säger Johannes Dahlberg, medgrundare av Ihopa.

Enkel rutin

Rutinen är enkel. När medlemmen bokat och hämtar prylen kommer en utcheckningslänk till mobilen. Medlemmen anger vilket skick prylen är i. Vid inlämnandet meddelar man också status – detta för att Ihopa ska veta om något behöver fixas.

Medlemmen sätter också produkten på laddning, så att prylen är redo för nästa användare.

De första Grannboxarna har ställts ut under våren och många bostadsrättsföreningar har visat intresse.

– Det är användarnas behov som styr vad boxarna ska innehålla och innehållet förändras också efter säsong. Det häftiga är att modellen passar för allt möjligt, t o m köksmaskiner eller saker för hobby/fritid. Nyckeln är att det är bekvämt, säger Johannes Dahlberg.

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här