AnnonsElectrolux Professional AB

Här steg priset mest

27 okt 2010

Sjönära, vatten och lite mera vatten verkar vara framgångsreceptet i Göteborg och Stockholm, men för sjönära bostadsrätter i Malmö går priserna inte upp lika mycket. Det visar statistik från SBAB.

I Göteborgs stadsdel Norra Älvstranden har priserna stigit snabbast det senaste året sett till kvadratmeterpriser per stadsdel i Sveriges tre största städer.

Bostadsrättspriserna i de tre storstäderna gick upp med omkring 9 procent i riket i snitt det senaste året, inga områden backade. Men när tidningen Dagens Industri gick igenom differenserna områdesvis i storstäderna har de hittat rejäla skillnader mellan stadsdelarna.

Bäst går det i Göteborgs-stadsdelen Norra Älvstranden som har haft det senaste årets starkaste prisstegring. Ökningen av genomsnittspriset uppgick till hela 13 procent jämfört med priserna i september för ett år sedan, enligt bolåneinstitutet SBAB:s prisinformationstjänst Storstadsguiden sett till bostadsrätter om 60 kvadratmeter.

I centrala Göteborg är ökningen runt åtta procent. I huvudstaden är det Södermalm som har haft den största prishöjningen på drygt nio procent. Trögast prisutveckling för bostadsrätter på 60 kvadrat visar Malmö, särskilt stadsdelarna Västra Hamnen och Kulladal/Kirseberg med omkring 1,5 procent högre priser på ett år.

Föregående artikel Blå Jungfrun först med passivlägenheter
Nästa artikel Spara energi med glas

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här