AnnonsElectrolux Professional AB

Här är Borätt Forums partner Advokatfirman Pedersen

12 mar 2021

Borätt Forums partnerpresentationer fortsätter och det har blivit dags för Advokatfirman Pedersen som inriktar sig mot entreprenadrätt, konsulträtt, offentlig upphandling och fastighetsrätt.

Borätt Forum har pratat med advokat Jan Andersson från Pedersen.

Hur länge har ni varit partner till Borätt Forum och vad har partnerskapet betytt?

– Ungefär två och ett halvt år. Vi tycker det är roligt. Vi har varit med på flera aktiviteter, exempelvis Borättkvällar. Det är ju alltid kul att träffa folk.

Jan Andersson PedersenÄr det någon typ av ärenden som blivit vanligare? Vad beror det på tror du?

– Svårt att säga om något blivit vanligare. Det skulle i så fall vara att föreningarna har problem med att få alla fel avhjälpta av entreprenören.

– Att avhjälpa ett fel är att fullgöra ett kontraktsenligt åtagande, det vill säga att entreprenören gör färdigt något som aldrig har varit färdigt. Ett avhjälpande således är ingen reparation eller något annat. När det hänger kvar massa grejer som inte blivit fixade då kommer föreningarna till oss.

När är det viktigt att föreningen anlitar juridisk expertis?

– Bostadsrättsföreningar är lite speciella för dels kan det vara många människor inblandade, dels så är en bostadsrättförening en juridisk person och det är samma regler som gäller för kommersiella aktörer. Detta sagt eftersom företrädarna för bostadsrättsföreningar normalt inte är specialister på entreprenader och entreprenadrätt.

– Jag tycker att föreningen ska anlita en advokat som kollar igenom kontrakt och kontraktshandlingar innan man skriver på, i alla fall om det handlar om lite större entreprenader. Det behöver inte kosta så mycket, särskilt inte i ett sammanhang när en förening behöver spendera miljoner. De värsta fallgroparna undviks ju då.

 

Föregående artikel ”Södermalm var ett spännande äventyr …”
Nästa artikel Den digitala stämman: ”Fungerar bra i de flesta fall”

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här