AnnonsMiele

Här stiger bostadspriserna

22 nov 2023

Trots en avvaktande marknad, trög försäljning och generellt sjunkande priser finns det gator som går mot strömmen. Köparna är beredda att betala för lägenheter i fina äldre fastigheter i kvarter som känns trygga. En låg avgift är också avgörande.

 

Fastighetsbyrån och Svensk Mäklarstatistik har kartlagt på vilka gator i landet som priserna på bostadsrätter ökat mest de senaste två åren. Sett till värdeökning i procent hamnar Kristinebergsvägen i Nora i toppen med en ökning på hela 86 procent. Näst mest har priserna stigit på Norra Månstorpsvägen i Höganäs, 73 procent, följt av Källgatan i Åtvidaberg, 70 procent.

Lützengatan, fridfull och enligt mäklaren ”galet charmig”. Här har priserna stigit rejält de senaste två åren.

Sett till värdeökning i rena kronor dominerar Stockholm topplistan. Allra mest har priserna stigit på Lützengatan på Östermalm, hela 34 678 kr/kvm på två år. På andra plats kommer Tyskbagargatan på Östermalm med en ökning på 27 670 kr/kvm, följt av Fågelhundsgatan i Norra Djurgårdsstaden, 26 584 kr/kvm. I Malmö är det Pildammsvägen som haft högsta värdeökningen med 20 038 kronor.

Känslan och avgiften avgör

Lützengatan och Tyskbagargatan är charmiga gator i trygga områden.

– ­I oroliga tider så vill många veta att de köper något bra i ett tryggt område som kommer att hålla i sig i intresse över tid, säger Anna Alvagard, fastighetsmäklare och franchisetagare på Fastighetsbyrån Östermalm i ett pressmeddelande.

Äldre föreningar med låga avgifter håller också priserna uppe bättre än nyare.

 

Föregående artikel Tom bostadsrätt kan bli komplicerat
Nästa artikel I januari tar marknaden fart igen

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här