AnnonsElectrolux Professional AB

Hushåll behöver tydligt besked om elstöd

19 sep 2022

Foto: Adobe Stock

Elanvändare behöver få ett tydligt besked om att de omfattas av det elstöd som regeringen aviserat. Det skriver Fastighetsägarna i ett brev till Svenska kraftnät och kräver också besked om när ett stöd kan vara på plats.

Höga elpriser har inneburit dramatiska kostnader för svenska hushåll och företag. Regeringen gav Svenska Kraftnät i uppdrag att utforma ett elprisstöd till konsumenter och företag och senast 15 november ska ett stöd finnas på plats.

Men det är alldeles för sent anser Fastighetsägarna. I ett brev till Svenska kraftnät kräver Fastighetsägarna besked om att alla elanvändare ska omfattas av elprisstödet.

— Det finns företag som redan nu säger att de har svårt att driva sin verksamhet vidare på grund av de höga elkostnaderna. Regeringen har aviserat ett högkostnadsskydd för elkunder och vi kan inte nog understryka hur viktigt det är att omgående bringa klarhet i hur stor ersättning företag, hyresgäster och fastighetsägare kan få, det säger Anders Holmestig, vd Fastighetsägarna Sverige.

I brevet efterlyser Fastighetsägarna en dialog med Svenska kraftnät om hur ett stöd kan utformas.

— Bostäder och lokaler är en av de största elanvändarna i Sverige. Det är därför både naturligt och nödvändigt att myndigheterna för en dialog med oss om hur ett stöd kan utformas, så att det blir så effektivt som möjligt, säger Anders Holmestig.

Källa: Fastighetsägarna

Föregående artikel Minskad elförbrukning kan halvera elpriserna
Nästa artikel Finansinspektionen: Be banken pausa amortering

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här