AnnonsMiele

Hyrde ut lägenheter för sexhandel

5 feb 2024

En 37-årig man från en mindre kommun i Skåne har dömts till fängelse i Malmö tingsrätt för koppleri. Mannen, som bodde med sin fru och barn, hyrde flera lägenheter i andrahand, både bostadsrätter och hyresrätter, och använde dem för sexhandel.

Åklagaren, Pia Björnsson, berättar för Hem & Hyra att polisen grep mannen i samband med spaningen, och vid gripandet hade han tre nycklar och kontrakt till lägenheter i bilen. Utredningen omfattade totalt fyra lägenheter på olika adresser i Malmö.

Mannen, som bodde med sin fru och barn, hyrde flera lägenheter i andrahand, både bostadsrätter och hyresrätter, och använde dem för sexhandel. Foto: Adobe Stock.

Mannen, som hade fått hyra lägenheterna via tjänster som Qasa, hyrde dessa av andra privatpersoner under förevändningen av att behöva nytt boende efter en påstådd skilsmässa. De uthyrande personerna, vilka själva var privatpersoner och inte fastighetsbolag, trodde på mannens historia.

Under polisens spaningsarbete påträffades prostituerade kvinnor i lägenheterna, och det fanns inga tecken på att mannen själv hade bott där. Trots mannens uppgifter om arbetslöshet och behovet av pengar förnekade han kännedom om eller misstanke om att sex såldes i bostäderna. Åklagaren kategoriserade dock mannens agerande som näringsverksamhet.

Malmö tingsrätt beslutade att döma mannen till tio månaders fängelse för koppleri. Trots mannens förnekande ansågs det vara visat att han var medveten om sexförsäljningen och aktivt sökt upp prostituerade som potentiella hyresgäster. Rätten beslutade även att förverka de cirka 110,000 kronor som mannen tjänade på uthyrningen under en period på sju månader.

Hem & Hyra påpekar att detta inte är en isolerad händelse, och det pågår flera liknande utredningar om koppleri kopplat till bostäder i staden. Flera personer, både män och kvinnor, sitter häktade misstänkta för koppleri med anknytning till bostäder.

Föregående artikel Byggstyrelsen – kan vara roten till mycket ont
Nästa artikel Dags att uppgradera skyddsrummet

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här