AnnonsElectrolux Professional AB

Bostadspolitiska åtgärder saknas från regeringen

19 apr 2024

Kent Persson, samhällspolitisk chef på Heimstaden, påpekar att regeringen inte längre kan skylla på inflationen när det handlar om bristen på åtgärder för bostadsbyggandet. Trots detta innehöll inte vårändringsbudgeten några konkreta satsningar inom bygg- och bostadsområdet förutom förlängningen av det utökade bostadsbidraget till barnfamiljer, vilket redan var känt sedan tidigare.

Regeringens vårändringsbudget innehöll inte några konkreta satsningar inom bygg- och bostadsområdet. Foto: Regeringen

Kent Persson uttrycker att det var förväntat att regeringen inte skulle presentera några betydande åtgärder, men frustrationen inom branschen är stor. Den pågående krisen präglas av svårigheter, inklusive flera konkurser inom byggsektorn. Han tror att regeringen delvis förstår problemet, men det är nu dags att agera. Varje månad utan åtgärder förlänger krisen ytterligare.

Det är tydligt enligt Persson att både hyres- och ägda bostäder behöver åtgärdas. Han påpekar att tidigare har regeringen undvikit förslag som lättnader i amorteringskrav och stöd för förstagångsköpare med hänvisning till att de inte haft inflationen under kontroll. Nu, menar Persson, är det dags för regeringen att leverera konkreta åtgärder och inte längre skylla på ekonomiska variabler som inflationen.

 

Föregående artikel Bottenrekord för nybyggda bostäder på Hemnet
Nästa artikel Tullinge Elektriska AB, viktigt att styrelsen ansvarar för sin elektricitet!

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här