AnnonsElectrolux Professional AB

JM förhalar grupptalan om kraftigt höjda avgifter 

27 okt 2023

JM-härvan fortsätter och JM pressar bostadsköparna. Från början var de 33 köpare som ville häva sina förhandsavtal nu är de tolv kvar. I onsdags överklagade JM hovrättens dom om grupptalan så nu är frågan om HD ger prövningstillstånd eller inte. Själva sakfrågan de ”de katastrofalt höjda avgifterna” har ännu inte behandlats i domstol. 

Jan Santaniemi, en av de som vill häva sitt avtal och som Borätt skrivit om tidigare vid flera tillfällen, är djupt besviken.

Igår överklagade JM hovrättens dom om grupptalan. Nu ligger ärendet i Högsta domstolen. Foto: Emil Dansk.

-Vad ska man säga? Vår advokat trodde JM skulle överklaga och det är ju helt i linje med hur de har betett sig tidigare. Det är beklagligt och hela processen blir ytterligare fördröjd. Jag tror de överklagar vår grupptalan för att tvinga köparna att driva frågan enskilt och hoppas att de ska tröttna och fullfölja sina avtal.

-Nu har JM ytterligare några månader på sig att förhala det hela. Vi kanske har flera års överklaganden framför oss och då har ännu inte sakfrågan ”de katastrofalt höjda avgifterna” tagits upp i rätten.

-JM har kontaktat åtminstone 3 – 4 personer i vår Facebookgrupp där de fått sina förhandsavtal uppsagda av JM på grund av att de inte fullföljt sina åtaganden, det vill säga skrivit på överlåtelseavtalen. De har lyckats skrämma iväg många i vår grupp när de hotat med ekonomiska skadestånd.

Vi har försökt nå Per Odeling, deras advokat för en kommentar.

 

Föregående artikel ”Stora byggbolag har inte koll på sina underentreprenörer”
Nästa artikel Förhandsavtalet är dött

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här