AnnonsMiele

Kolla elföretaget innan du anlitar

22 aug 2023

Har den installatör du anlitar rätt kompetens ? Kolla hos Elsäkerhetsverket!

Det finns i dag nära 4000 företag som är registrerade som elinstallationsföretag hos Statistiska Centralbyrån, SCB, men som inte finns registrerade hos Elsäkerhetsverket. För kunden är detta en varningsklocka.

Företag som utför elinstallationsarbete ska vara registrerade hos Elsäkerhetsverket. Bostadsrättsföreningar och privatpersoner kan lätt ta reda på om det företag man tänker anlita verkligen är registrerade. I Elsäkerhetsverkets tjänst kollaelforetaget.se kan man hitta samtliga de mer än 15 000 elinstallatörsföretag som är registrerade hos Elsäkerhetsverket.

I ett pressmeddelande skriver Elsäkerhetsverket att man inte bör anlita företag som inte är registrerade och att man bör anmäla oregistrerade företag till Elsäkerhetsverket.

Myndigheten kommer i slutet av augusti påbörja en granskning av företag som finns registrerade för verksamhet ”elinstallationer” vid Statistiska Centralbyrån, men som saknas i Elsäkerhetsverkets register. Detta för att utreda varför företag inte finns registrerade som elinstallationsföretag. I ett tidigare projekt där en kartläggning gjordes framgick det att det saknades 3957 företagsregistreringar hos Elsäkerhetsverket.

Föregående artikel Rea på nyproduktion
Nästa artikel Byggfuskkampanjen ger resultat

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här