AnnonsStyrelsesupport

Koll på mejlen gör styrelsejobb lättare

23 sep 2021

 

En styrelsemejl som alla styrelseledamöter har tillgång till gör styrelsearbetet i brf Järnet i Österbybruk lättare. Här hamnar alla ärenden, stort och smått, och det gör att medlemmar och leverantörer kan få snabb respons, eftersom inget ärende fastnar i någons privata mejl.

 

Brf Järnet är en liten förening, med 35 lägenheter fördelade på både radhus och ett större flerbostadshus. Katarina Pollack är sekreterare i föreningen. Hon framhåller hur viktigt det är att ärenden kan hanteras oberoende av person:

– Det är inte så bra om saker fastnar för att en ansvarig person är bortrest eller sjuk. Räkningar måste betalas, offerter tas in och brådskande ärenden tas om hand. Därför har styrelsen också en egen brevlåda. Inga räkningar adresseras hem till ordförande eller kassör, säger hon.

Hon förklarar att det också är en GDPR-fråga. Personliga och känsliga uppgifter ska inte finnas i styrelseledamöters privata datorer eller brevlådor.

Varje gång någon avgår ur styrelsen och en ny ledamot väljs in byts lösenord. Tidigare styrelsemedlemmar ska inte kunna se vilka ärenden som är aktuella.

– För mig är det ett helt naturligt sätt att arbeta, säger Katarina Pollack.

 

Föregående artikel Solceller kan försvåra vid brand – det ska föreningen tänka på
Nästa artikel Bostadsgäster flyttar in i det gamla häktet

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här