AnnonsMiele

Lättare att anmäla felaktig folkbokföring

7 okt 2022

Misstänker ni att någon i er förening är felaktigt folkbokförd så är det nu lättare att kontrollera och anmäla. Skatteverket har nu lanserat en ny tjänst Meddela felaktig folkbokföring. 

Med den nya tjänsten Meddela felaktig folkbokföring kan du meddela Skatteverket att någon är felaktigt folkbokförd på en annan adress än din egen folkbokföringsadress. Tjänsten kan användas av fastighetsbolag, hyresvärdar eller företrädare för bostadsrättsföreningar som har uppmärksammat eller misstänker felaktig folkbokföring i fastigheten.

– Man kan numera meddela Skatteverket om någon är felaktigt bokförd på ens egen adress eller på någon annans adress. Det senare har tidigare varit svårt vilket vi påtalat för Skatteverket. Det är välkommet att Skatteverket lyssnat. Fastighetsägares lägesbild kan bidra till att klara upp folkbokföringsbrott, bidragsbedrägerier, svarthandel med hyreskontrakt och olaglig andrahandsuthyrning. Nu gäller det att Skatteverket vässar sitt tillsynsarbete och använder sig av möjligheten att göra oanmälda kontrollbesök, säger Marie Öhrström, chefsjurist Fastighetsägarna Sverige, på Fastighetsägarnas hemsida.

Föregående artikel ”Bottenfiskaren” och ”Matcharen” så fyndar du på bomarknaden
Nästa artikel Rättshaverister ett problem för många styrelser

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här