AnnonsElectrolux Professional AB

Lockar med möbler och gratis månadsavgifter

13 nov 2023

Erbjudanden om möbler, räntegaranti och fria månadsavgifter för att locka till sig bostadsköpare – så ser den nuvarande verkligheten ut för många bostadsutvecklare, rapporterar Dagens eko.

Carl Boman är vd på byggfirman Viktor Hanson. De erbjuder bostadsköpare möbler om de skriver kontrakt. Han säger till Dagens eko att det är tuffa tider, att de upplever att det finns en efterfrågan och ett intresse för nyproducerade lägenheter men ledtiderna hos potentiella köpare är väldigt långa.

Flera bostadsföretag erbjuder nu med räntegaranti vid köp av nyproduktion och vissa bostadsutvecklare erbjuder gratis månadsavgifter i upp till 12 månader. Flera företag erbjuder köpare att bli delägare till lägenheterna tillsammans med bostadsutvecklaren och sedan köpa loss lägenheterna efter några år. Frida Runemo är projektledare på JM. Hon berättar för Dagens eko att man köpa loss lägenheten efter 7 år eller tidigare. Eller så säljs lägenheten på öppna marknaden och JM och bostadsrätthavaren delar på vinsten.

Föregående artikel Arkitekturens viktigaste uppgifter
Nästa artikel Flexiblare regler för amorteringskrav och bolånetak utreds

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här