AnnonsElectrolux Professional AB

Mäklare åtalad för grovt skattebrott – lurat kunder på miljonbelopp

17 feb 2021

En toppmäklare i Stockholm står åtalat för fyra fall av grovt skattebrott. Detta efter mäklaren har lurat kunder på miljonbelopp, avslöjar Aftonbladet. Han ska ha sålt både hus och bostadsrätter under marknadspris till sina medhjälpare. Därefter har objekten lagts ut på marknaden igen och sålts för dubbla priset.

 

Fotograf: Patrik Svedberg. Mäklare misstänks ha lurat kunder på miljonbelopp genom ett avancerat bulvanupplägg. Nu står han åtalad för grovt skattebrott.
Fotograf: Patrik Svedberg.

Mannen var aktiv som mäklare i en förort till Stockholm när han begick de misstänka brotten. Men mäklaren är numera avregistrerad hos FMI, Fastighetsmäklarinspektionen, vilket betyder att han inte längre får jobba som mäklare. Enligt Aftonbladet har bedrägeriet pågått under flera år.

Rent praktiskt har mäklaren agerat som en mellanhand, där han fått sina kunder att sälja sina bostäder billigt till hans medhjälpare. När medhjälparen sedan köpt bostaden har denne behållit objektet i några månader, och sedan sålt bostaden för så mycket som dubbla priset. I några fall har köparen aldrig varit skriven på bostaden. Rättegången är planerad att ske under våren.

Den misstänkta mannen nekar till anklagelserna.

Läs hela artikeln här.

1 Kommentar

  1. Min spontana fundering är varför de ursprungliga säljarna accepterade att sälja för, i vissa fall, under halva marknadspris.
    Vad sa säljarnas bank ( om det fanns ett lån att lösa)?
    De lär i så fall knappast ha fått täckning för lånet.

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här