AnnonsElectrolux Professional AB

Mer än hälften av alla köpare och mäklare tror på lägre bostadspriser i sommar

7 jun 2022

Nu tror mer än 50 procent av alla mäklare och bostadsköpare att bostadspriserna kommer minska under de kommande tre månaderna. Det avslöjar Mäklar- och Köparkollen – en undersökning om trender på bostadsmarknaden och som går ut till mäklare och besökare på boneo.se

– Vi ser i Mäklar- och Köparkollen för maj ett tydligt skifte i förväntad prisutveckling både hos mäklare och köpare. Vår omvärld och ränteutvecklingen verkar starkt påverkat att fler tror på lägre priser framöver.

Varannan köpare och mäklare tror nu på sjunkande priser, enligt Boneo.

Jämfört med årets första fem månader är förväntningarna på den negativa prisutvecklingen stor. Andelen köpare som tror på lägre bostadspriser de nästkommande tre månaderna har ökat från 19 procent i januari till 57 procent i maj. För mäklarna har andelen stigit från 10 procent till 51 procent under samma period.

–Varannan köpare och mäklare tror nu på sjunkande priser, men samtidigt tror också varannan mäklare fortsatt på oförändrade priser. Bostadsköpare är alltså samlat mer negativt inställda till prisutvecklingen, medan mäklare är mer tudelade mellan prisfall och inbromsning, säger Fredrik Engdahl, VD på Boneo.

Föregående artikel Stockholmarna förbrukar mest el i hela riket
Nästa artikel Stopp för oseriösa leverantörer utreds

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här