AnnonsElectrolux Professional AB

Missa inte: Anmälan till Klimatklivet

20 jan 2021

Vill ni belönas för era klimatsmarta investeringar? Då är det hög tid att ansöka om Klimatklivets stöd. Den första sökperioden är öppen från 18 till den 29 januari.

Har din bostadsrättsförening gjort en satsning för att hjälpa klimatet? Bidrar ni till minskat utsläpp av gaser som påverkar miljön? Då har ni chansen att få Klimatklivets stöd för era insatser. Klimatklivet är ett investeringsstöd för lokala och regionala åtgärder som har en positiv påverkan på miljön.

”De åtgärder som beräknas kunna ge störst minskning av växthusgaser per investerad krona är de som får stöd.” skriver Naturvårdsverket på sin hemsida. I ansökan måste det framgå hur utsläppen skulle se ut både med och utan investeringsstödet.

Vad kan er bostadsrättsförening få stöd för? Rabail Junaid, Handläggare i Klimatklivet hos Enheten för klimat och risk, säger att det främst handlar om åtgärder som minskar klimatpåverkan.

– I Klimatklivet kan en bostadsrättsförening söka stöd för energikonverteringsåtgärder, exempelvis energikonvertering från fossilt bränsle för uppvärmning till fossilfritt bränsle, säger hon.  

Laddningsstationer

Planerar ni att sätta upp publika laddningsstationer, alltså laddningsstationer där alla kan ladda bilen, kan ni söka investeringsstöd för det. Gäller laddningsstationen andra fordon, exempelvis båt, buss och lastbilar behöver den inte vara öppen för allmänheten för att stöd ska kunna sökas.

Så här ansöker ni

Stöd kan ges till alla förutom privatpersoner. Exempel på de som kan beviljas stöd är bostadsrättsföreningar och företag. Ansökan skickas in till Länsstyrelsen som sedan granskar den. Efter att de gjort sin granskning skickas er ansökan vidare till Naturvårdsverket som har i uppgift att fatta det slutgiltiga beslutet.

Ansökningsperioder 2021 för Klimatklivet:
18–29 januari
13–27 april
24 augusti – 9 september
8–18 november

 

 

Föregående artikel Digitala föreningsstämmor – även 2021
Nästa artikel Tips till nybildade styrelser

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här