AnnonsMiele

Möt Borätt Forums långvariga partner: Bolander & Co

16 feb 2021

I Borätt Forums serie partnerintervjuer har turen kommit till Bolander & Co, oberoende försäkringsrådgivare och skadereglerare med inriktning på bostadsrättsföreningar.

Borätt Forum har pratat med Eric Rubenson, försäkringsjurist på Bolander & Co.

Hur länge ha ni varit partner, och vad har det gett?

– Bolander har varit partner sedan 2006. Partnerskapet ger oss möjlighet att synas i tidningen. Artiklarna vi skriver för Borätt fungerar som marknadsföring men också som en kunskapsbank. Vi får ofta frågor på gamla artiklar. Partnerskapet ger oss också tillfällen att träffa bostadsrättsstyrelser i mindre format än mässor. Det är bra eftersom vår tjänst är komplex, så man behöver tid att förklara. Vi har absolut fått fler kunder genom partnerskapet.

Vilka problem kan ni hjälpa bostadsrättsföreningar med?

– Vår grundtjänst är att hjälpa föreningarna med att köpa försäkringar. Vi gör upphandlingar, utvärderar underlag som ligger till grund för styrelsens beslut om var föreningen ska lägga sina försäkringar. Vi är helt fristående från försäkringsbolag. Vi är också bollplank vid skador. Vi pratar om vad föreningen kan vänta sig av försäkringsbolag och skadereglerare och kollar att resultatet blir korrekt. Självklart får vi också andra juridiska frågor – de som känner till oss vet att vi alltid står på föreningarnas sida.

Vad är det som gör er unika?

– Vi har ett upparbetat förtroende och till skillnad från andra upphandlar vi inte grupplösningar, utan gör enskilda upphandlingar för varje enskild bostadsrättsförening. Föreningarna uppskattar också att få hjälp med frågor i samband med skador.

Faktaruta
Med över 40 års erfarenhet som försäkringsrådgivare och skadekonsulter hjälper vi våra kunder att hitta trygga och kostnadseffektiva försäkringslösningar.

Föregående artikel Inre reparationsfond och yttre underhållsfond: Vad är det?
Nästa artikel Bostadsrätt lockar intresse från Ryssland

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här