AnnonsElectrolux Professional AB

Nu säljs bostäderna för utgångspris

1 aug 2022

fasad

Bostäderna tar längre tid att sälja och budgivningen tar inte fart. Ny statistik från Hemnet visar ett tydligt trendbrott. Skillnaderna är som vanligt störst i Stockholm.

Bostadsmarknaden blir kyligare och det tar allt längre tid att sälja både bostadsrätter och villor, visar färsk statistik från Hemnet.

–Det är ovanligt högt på lägenhetssidan och beror på att marknaden är avvaktande. På villamarknaden är nivåerna inte iögonfallande. Där utgjorde pandemiåren ett undantag, nu har vi mer av ett normalläge, säger Erik Holmberg, analytiker på Hemnet.

Erik Holmberg, analytiker på Hemnet.

I juli (till och med 24:e) var mediantiden från annonsering till avslutad affär 25 (villor) respektive 23 dagar (bostadsrätter), vilket kan jämföras med 19 och 15 i början av året eller 21 och 17 samma månad i fjol.

Ett tydligt trendbrott syns också när det gäller den så kallade budpremien, det vill säga skillnaden mellan utgångspris och försäljningspris. Den har dalat från omkring 8 procent från början av året till 0 procent i juli. Det innebär att både villor och bostadsrätter nu säljs för utgångspriset (median).

Källa: DI

Föregående artikel Från råttor till kackerlackor
Nästa artikel Du får inte göra vad som helst i din bostadsrätt – du äger den inte

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här