AnnonsElectrolux Professional AB

Ny skatt och färre restriktioner dämpar dansk bostadsmarknad

15 dec 2021

De senaste 1,5 året har utvecklingen på den danska marknaden varit het, i vissa delar av Köpenhamn har priset på lägenheterna fördubblats. Men nu har trenden tappat fart. Orsaken tros bland annat vara en kommande dansk fastighetsskatt. 

Priserna är dock fortfarande rekordhöga. I november låg det genomsnittliga priset för en dansk ägarlägenhet på motsvarande 4,3 miljoner svenska kronor. Det är en ökning med 8,8 procent jämförelse med samma månad föregående år.

Köpenhamn. Här har priserna stigit mest i landet och är nu rekordhöga. Foto: Wikicommons.

“Samtidigt har det varit rekordmånga bostadsförsäljningar det senaste året. Det betyder att många har köpt bostad, och när samhället öppnade igen i september gjorde det nog att mångas tankar på en ny bostad hamnade i bakgrunden. Och det har hjälpt till att dämpa marknaden”, uppger Ane Arnth Jensen på Finans Danmark, som har tagit fram siffrorna.

Nya regler för beskattning av bostäder skulle ha trätt i kraft i år, men har skjutits fram till 2024. Den innebär att ägare av dyrare lägenheter får betala mer i skatt vilket också tros ligga bakom att marknaden nu svalnat av något.

Föregående artikel Bättre belysning skapar trygghet
Nästa artikel Åtal för insiderbrott med anknytning till Karlatornetaffären

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här