AnnonsElectrolux Professional AB

Östersunds Tingsrätt: betalning för bostadsrättsrenovering var en muta

11 jul 2022

Vy över Östersund

Tingsrätten i Östersund har dömt tre män, en tidigare VD och en tidigare vice VD vid det kommunala bostadsbolaget Östersundshem samt en lokal byggföretagare till fleråriga fängelsestraff för bl.a. grova mutbrott. En tidigare arbetschef vid Peab har dömts för grovt givande av muta samt trolöshetsbrott till villkorlig dom och böter. Allt enligt information publicerad på Östersund Tingsrätts hemsida.

Den tidigare arbetschefen vid Peab har, genom att låta Peab betala för en renovering av en bostadsrättslägenhet tillhörande den tidigare vice VD:ns son gjort sig skyldig till grovt givande av muta samt trolöshetsbrott, meddelar Östersunds tingsrätt på sin hemsida. Den tidigare vice VD:n har gjort sig skyldig till grovt tagande av muta.

Under åren 2014–2018 har den lokala byggföretagaren, som varit en stor leverantör till Östersundshem, fört över betydande belopp till Östersundshems tidigare VD:s och vice VD:s respektive bolag. Ersättningarna har bedömts vara otillbörliga förmåner som haft kopplingar till anställningarna i Östersundshem. Förmånerna har betalats ut efter fakturering till byggföretaget. Genom att bokföra fakturorna, som varit bristfälliga, har byggföretagaren gjort sig skyldig till grova bokföringsbrott och grovt försvårande av skattekontroll. Den förre VD:n och vice VD:n har gjort sig skyldiga till sådana medhjälpsbrott.

Källa/text: Östersunds Tingsrätt

Föregående artikel Rekordförsäljning för bostadsrätter 2021
Nästa artikel Ändringar i PBL och PBF from 1 augusti

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här