Rapporten visar: Gym i föreningen mest eftertraktat

Bostadsrättsägare vill ha gym

3 mar 2021

Sveriges BostadsrättsCentrum har släppt sin årliga rapport för bostadsrättsföreningar. Rapporten visar bland annat att gym i brf:ens gemensamma yta är något som hela 33 procent av bostadsrättsägarna vill ha. 

Sedan pandemin slog till och restriktionerna tillkom har vardagen förändrats. Bara en sådan sak som att kunna gå och tränare har blivit svårare. SBC, Sveriges BostadsrättsCentrum, rapport för 2021 visar nu att en tredjedel av bostadsrättsägarna vill ha gym i föreningens gemensamma ytor.

– Detta är ju jättekul. Alla sätt som gör att folk rör på sig är bra, säger Johan Arnerlind, country manager på Eleiko.

– Vi har märkt sedan mitten av 2020 att behovet, men även möjligheterna att träna, blivit större. Att ha ett gym i bostadsrättsföreningen gör att de boende kan få till sin träning, säger han.

 

”Coworking-yta kommer stå högt på listan”

Även coworking-ytor har tagit plats på listan. Sex procent av deltagarna svarade att en coworking-yta i bostadsrättsföreningen är något de vill ha. I stället för att göra om ett rum i lägenheten till kontor kan man alltså bara ta sig ned till den gemensamma lokalen för att sitta där och jobba.

– Trots det låga resultatet i undersökningen är jag helt övertygad om att coworking-yta kommer stå högt på listan när vi ställer samma fråga om några år, säger Jesper Kristensen, SBC:s regionchef Syd, i rapporten.

Hela listan

Bostadsägare vill ha gym

 

Här kan ni ta del av hela rapporten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *