AnnonsMiele

Rea på nyproduktion

21 aug 2023

Svårsålda nyproducerade bostadsrätter reas ut i Stockholm enligt Dagens industri. Ikano Bostad erbjuder prissänkningar på upp till 800 000 kronor, men även andra bostadsutvecklare lockar med rejäla rabatter eller upp till 24 fria avgiftsmånader. Hög inflation och allt högre räntor gör att spekulanterna blir allt färre och försiktigare.

”Vi har anpassat priserna för att underlätta försäljningen”, säger Charlotte Kjellberg på Ikano Bostad till Dagens Industri.

Bostadsutvecklaren Bonava, som likt flera andra bolag tappat uppåt 50 procent av sin försäljning sänker sina priser på ettor i Sätra, söder om Stockholm. Hustillverkaren Boklok prövar en annan strategi och erbjuder presumtiva köpare rabatter på upptill 500 000 kronor och 24 avgiftsfria månader.

– Jag tror att utbudet kommer toppas under hösten och då tror jag det kommer mer marknadsanpassningar. Har man inte fått sålt bostaden till ett pris med en avgift som sattes för två år sedan, då blir det inte lättare när avgiften höjts med 1.500 till 2.000 kronor”, säger Henrik Lenander, Fastighetsbyråns affärsområdesansvarige för Nyproduktion, till Dagens Industri.

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här