AnnonsElectrolux Professional AB

Regeringen missar krisen på bostadsmarknaden

15 apr 2024

Regeringen lämnade idag in sin vårproposition till riksdagen, och det verkar som om bostadsutvecklaren OBOS inte är imponerade. Enligt dem missar regeringen chansen att effektivt tackla den pågående krisen på bostadsmarknaden. De är särskilt besvikna över bristen på tydliga reformer som skulle säkerställa fler bostadsinvesteringar genom delad riskhantering, såsom en statlig kreditgaranti och ett startlån för förstagångsköpare.

Enligt Daniel Kjørberg Siraj, koncernchef för OBOS, verkar regeringen inte ha några åtgärder som syftar till att öka bostadsbyggandet eller ge hushållen den lättnad de behöver. Foto: OBOS

Även om OBOS ser positivt på det tillfälligt höjda taket för rotavdrag, anser de att det inte är tillräckligt för att lösa de problem som bostadsmarknaden står inför. Enligt Daniel Kjørberg Siraj, koncernchef för OBOS, verkar regeringen inte ha några åtgärder som syftar till att öka bostadsbyggandet eller ge hushållen den lättnad de behöver.

Siraj fortsätter med att påpeka att OBOS har flera förslag som de tror skulle kunna ge bostadsmarknaden den skjuts den behöver. En statlig kreditgaranti skulle kunna få fler aktörer att våga sig på att starta byggprojekt, medan amorteringslättnader och det föreslagna startlånet skulle sänka trösklarna för att äga sitt eget hem. Enligt honom är krisen här och nu, och regeringen har inte råd att vänta.

Det verkar som att OBOS är otåliga när det gäller att se konkreta åtgärder för att rätta till situationen på bostadsmarknaden, och de är tydliga med att de inte tror att regeringens nuvarande proposition är tillräcklig för att göra det.

Föregående artikel Lilla Styrelsedagen i Stockholm
Nästa artikel Tidigare bygg-vd döms för mutbrott

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här