AnnonsElectrolux

Rekordsommar väntas för korttidsuthyrningar

30 jun 2022

Enligt en prognos som organisationen Fastighetsägarna Stockholm tagit fram med hjälp av Sweco kommer sommaren 2022 bli ett rekordår för korttidsuthyrningar. Omsättningen beräknas landa närmare en miljard kronor. Att jämför med exempelvis Sveriges campinganläggningar som under sommaren 2019 omsatte cirka 1.5 miljarder kronor.

Korttidsuthyrningar växte kraftigt fram till pandemin och 2022 ser ut att bli ett rekordår med en stark återhämtning efter pandemiåren. Prognosen visar att korttidsuthyrningar har klarat pandemin bättre än hotellnäringen, och ser ut att få en bättre återhämtning i sommar än hotellen.

– Att korttidsuthyrningar redan har utvecklats till snudd på en miljardmarknad med två tredjedelar av campingmarknadens storlek visar hur stort det här fenomenet är. Det har nog inte uppfattats tidigare. Dessutom tyder alla signaler på att marknaden bara kommer fortsätta växa, säger Johan Flodin, bostadsrättsexpert på Fastighetsägarna Stockholm i ett pressmeddelande.

I hela landet beräknas det ske ca 2,5 miljoner gästnätter i korttidsuthyrda objekt, varav ca 700 000 i lägenheter, under sommaren 2022. För Stockholms län är siffrorna ca 400 000 gästnätter totalt, och ca 200 000 gästnätter i lägenheter.

Källa: Fastighetsägarna

Föregående artikel Styrräntan höjs med 0,5 procentenheter till 0,75 procent
Nästa artikel Bankernas krav kan stoppa kriminella

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här