AnnonsElectrolux Professional AB

Rekordstort intresse för bostadsmarknaden under 2020

25 feb 2021

Enligt Hemnets årskrönika har bostadsintresset legat på högstanivåer under stora delar av 2020.

– 2020 var året då bostaden blev mittpunkten i mångas liv. Vi ser en ökad längtan efter mer boyta, tillgång till trädgård och möjlighet till hemmakontor, säger Staffan Tell talesperson på Hemnet.

Trots att 2020 har varit ett dramatiskt år med oro och osäkerhet i omvärlden har det kommit ut ungefär lika många bostäder på marknaden som förra året. Antalet sålda bostäder under året har också ökat för både bostadsrätter och villor.

Men utvecklingen för utbudet av bostadsrätter och villor har skiljt sig kraftigt under 2020. Bostadrättsutbudet å ena sidan har varit rekordhögt under perioder medan villautbudet har varit rekordlågt under en stor del av året. Antalet nya bostadsrätter som kom ut på marknaden ökade med fem procent och antalet nya villor minskade med åtta procent.

I en undersökning som genomfördes på Hemnet i juni svarade 31 procent att de ansök att Coronapandemin hade påverkat deras bostadspreferenser. Faktorer som värdesattes högre än tidigare var tillgång till trädgård (14 procent), större boyta (8 procent) samt möjlighet till hemmakontor (7 procent).

Källa: Hemnets Årskrönika

Föregående artikel Efter avslöjandet: Ola Serneke avgår som VD
Nästa artikel Borätt Forum Rådgivning: Möt Lars och Peter

1 Kommentar

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här