AnnonsMiele

Så höjer vi energin

11 feb 2024

Det handlar inte om elektrisk värme utan snarare om ”mänsklig energi”. Vad får en ordförande i en bostadsrättsförening att sitta i möten, ibland långa, ibland ”vi kommer inte fram till någonting” men också många gånger givande möten som höjer både humör och energi. Vi frågade vår styrelsepanel om varifrån de får sin energi.

Richard Arvelius, ordförande Brf Luftskeppet,
Skarpnäck.

Richard Arvelius, ordförande i brf Luftskeppet i Stockholm. Foto: privat.

− Jag ser till att saker och ting blir gjorda och blir bra. Vi har haft flera tomma lokaler som vi under de senaste tre åren har förvandlat till lägenheter. Det ger och har gett mig jättemycket energi för det är en sådan sak som inte vem som helst tar sig an som sitter i en styrelse. När jag lämnar styrelsen känns det positivt att föreningen på detta sätt har säkrat ekonomin i framtiden.

 

 

Joacim Lundberg, ordförande Brf Glädjen, Malmö.

Joacim Lundberg, ordförande Brf Glädjen, Malmö. Foto: privat.

− Min energi kommer från mina grannar och styrelsekolleger. Vi har en positiv stämning i huset och det beror på att vi har lärt känna varandra, har en transparent kommunikation och framför allt en bra gemenskap och delaktighet som vi vårdar och värdesätter. Häromdagen fick jag ett mejl från en granne som hade en fråga som jag snabbt och lätt kunde svara på. Efter att jag svarat kom det ett vändande mejl tillbaka: ”Tack för snabbt svar. Du är bäst – hälsa de andra i styrelsen att ni gör ett bra jobb!” Sådana svar, som kommer då och då, ger energi och ett glatt humör!

 

Cristofer Amlert, ordförande Brf Lingonet, Hornstull

Cristofer Amlert, ordförande Brf Lingonet, Hornstull. Foto: privat

− Kort och gott handlar det om att vi kan förbättra för våra medlemmar och göra
boendemiljön bättre och trivsammare för alla. Vi jobbar med att förbättra föreningens ekonomi som se över avtal och förhandla ner räntor så vi slipper höja avgifterna så mycket. Vi upp rustar upp våra trapphus och målar om. Personligen får jag min energi från att ta ett steg framåt.

 

 

 

Erik Stoltenberg, ordförande, Brf Kungen 7, Trångsund

Erik Stoltenberg, ordförande, Brf Kungen 7, Trångsund. Foto: privat.

− Från engagerade medlemmar, om man har ett problem som exempelvis att det är smutsigt i trappuppgången och någon sopar upp det utan att man ber om det.

 

Anki Beijer, ordförande i Brf Ritlaget 3, Vällingby

Anki Beijer, ordförande i Brf Ritlaget 3, Vällingby. Foto: privat.

− Vad som håller min energi uppe är att jag får hjälpa andra människor. Det gynnar både föreningen, mig och medlemmarna. När jag blev ordförande tyckte jag det var viktigt att föreningens medlemmar lärde känna varandra, få känslan av att vi är med i samma förening och det handlar mycket om kommunikation. Det har vi lyckats med sedan vi skaffade appen ”Boappa”, 80 procent i föreningen använder den, det kan handla om någon som fastnat i hissen, fått oväntat besök och vill låna en flaska vin eller borrmaskin. Vi
har varit duktiga i styrelsen att få i gång ”Boappa” och det är jag mest stolt över.

 

Kent M Andersson, ordförande Gåshaga Pirar 5, Lidingö

Kent M Andersson, ordförande Gåshaga Pirar 5, Lidingö. Foto: privat.

− Från våra medlemmar och styrelsemedlemmar – ger man mycket energi får man mycket tillbaka. Medlemmarna uppskattar vad vi gör i styrelsen, även om vi får kritik ibland, och de säger det också. När vi har sociala aktiviteter får vi i styrelsen höra många ”tack” och det visas uppskattning för vårt arbete, det ger mig en kick tillbaka och då får jag energi. Och jag älskar att se att det går framåt. Vi var tvungna att höja avgiften nu och även om det är negativt fick vi förståelse för det.

 

Caroline Silverudd-Lundbom, ordförande Brf Mallen 9, Södermalm

Caroline Silverudd-Lundbom, ordförande Brf Mallen 9, Södermalm. Foto: privat.

− Ett bra exempel på energigivare var när vi hade vår traditionsenliga glögg på gården med
alla boende. Vi har marschaller, vedkorgsbrasa och serverar glögg och pepparkakor, lyssnar till julmusik och snackar om allt – det är uppskattat och jättetrevligt. För mig som ordförande lär jag
mig saker hela tiden och det ger mig energi. Vi har en fasad med spiktegel. En tunn tegelpanna
där man sätter pannorna omlott på fasaden. Det är unikt för vår fastighet och spiktegel går inte att få tag här i Sverige så vi köper dem från Tyskland och nu kan jag allt om spiktegel.

Föregående artikel Hela lägenheten är ett svartbygge
Nästa artikel Det perfekta soprummet – så undviker du onödiga kostnader | Experten tipsar

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här