AnnonsElectrolux Professional AB

Sänkt avgäld för 980 bostadsrättsinnehavare i Göteborg

1 jul 2022

Efter en lång väntan har nu Göteborgs Stad gått med på en uppgörelse och drar tillbaka begärda höjningar av tomträttsavgälder för närmare 1000 bostadsrättsinnehavare. Det står klart efter en förlikning i Mark-och Miljödomstolen.

Göteborgs Stad har gått med på en uppgörelse och drar tillbaka de oskäliga höjningarna för fyra bostadsrättsföreningarnas tomträttsavtal. I uppgörelsen har Göteborgs stad beräknat om avgälden mot en avgäldsränta om 1 procent vilket innebär en rejäl sänkning av det ursprungliga kravet. Sammanlagt 980 bostadsrätter berörs av förlikningen.

Detta är ännu en förlikning i raden av liknande uppgörelser mellan bostadsrättsföreningar och Göteborgs stad. Fortfarande finns det risk för att många av de 50 000 personer som bor i bostadsrätter som står på kommunägd mark kommer att drabbas av chockhöjda tomträttsgälder. Redan idag ligger ett 60-tal tomträttsmål där Göteborgs stad är part hos Mark- och miljödomstolen. Det återstår och se när den första riktiga domen i frågan kommer att falla.

 

Källa: HSB Göteborg

Föregående artikel Bankernas krav kan stoppa kriminella
Nästa artikel Öka ungas möjligheter att köpa bostad

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här