AnnonsElectrolux Professional AB

Snabb ökning av matavfallsinsamling i Stockholm

25 maj 2022

Om drygt ett halvår blir det obligatoriskt med separat matavfallsinsamling för alla fastighetsägare i Stockholm. Drygt 55 procent av fastigheterna i Stockholm är nu anslutna. Flest anslutningar under det senaste året har kommit från privata bostadsrättsföreningar, enligt ett pressmeddelande från Stockholm Vatten och Avfall.

Sedan 2021 är det obligatoriskt för restauranger och storkök att sortera ut matavfall. Ett regelverk som även kommer att omfatta hushållen i Stockholms från första januari 2023. Målet inom Stockholm stad är att 75 procent av allt matavfall ska sorteras ut.

– Mitt råd till alla fastighetsägare är att börja planera för matavfallsinsamling i tid. Under senaste året har många fastigheter tagit steget för att börja, vilket innebär att antalet nyanslutningar har ökat med 20 procent på ett år. Nu ska vi nå ut till ännu fler, säger Johan Dahlgren, enhetschef på Stockholm Vatten och Avfall.

Från 1 januari 2023 måste alla fastighetsägare i Stockholm hjälpa till genom att göra det möjligt för hyresgäster att sortera ut matavfall. Informationsmaterial finns på www.svoa.se/fastighetsagare och är gratis att använda.


Detta är en debattartikel i Borätt Forum. Skribenten svarar för åsikter, fakta och innehåll i artikeln.


Föregående artikel Fastighetsbolagen – en risk för den finansiella stabiliteten
Nästa artikel Har byggstyrelserna för mycket makt? Direktsänd debatt 1 juni kl. 12.00 – 12.45

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här