AnnonsElectrolux Professional AB

Stor osäkerhet på it-säkerhet bland föreningar

28 mar 2022

Att skydda sig digitalt blir allt viktigare. Inte minst för bostadsrättsföreningar där mer och mer sker just digitalt. Både styrelsearbetet och driften av fastigheten. Men få föreningar har koll på hur skyddet ser ut, det visar Borätts styrelseenkät.

Det handlar inte bara om föreningens hemsida utan saker som ventilation eller värme som numera styrs digitalt. Men det gör samtidigt fastigheter mer sårbara för it-angrepp. 

När Borätt ställde frågan hur fastighetens it-skydd såg ut, till exempel när det kom till ventilation och värme, visste 43 procent inte hur säkerheten var på området. Knappt en av tio har ett mycket bra it-skydd och 40 procent ansåg att det var bra. Cirka 8 procent var mer negativt inställda till det.

När det kom till säkerhet kring styrelsens arbete kunde knappt en femtedel, 19 procent, inte svara på föreningens skydd rörande det såg ut. Ytterligare en femtedel av de bostadsrättsstyrelser som svarade uppgav att de ansåg att föreningen hade ett bra skydd. Knappt 14 procent ansåg att deras it-skydd var otillräckligt eller mindre bra.

 

Föregående artikel Bostadsbrist i 24 av 26 kommuner i Stockholms län
Nästa artikel 6 tips för framtidssäkrad elbilsladdning i er brf

1 Kommentar

  1. De som inte har behov av it-skydd, kunde de hoppa över frågan, eller ligger de i ”vet ej”-gruppen? Det hade varit intressant att vet för att förstå hur insatta föreningar är i frågan.

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här