AnnonsMiele

Vi kommer allt närmare en räntesänkning

27 mar 2024

Riksbanken valde som väntat att låta styrräntan ligga kvar på fyra procent. I ett pressmeddelande skriver de att inflationen är på väg att stabiliseras vid målet men inflationstrycket är fortfarande något förhöjt. Direktionen har därför beslutat att lämna styrräntan oförändrad på 4 procent. Om inflationsutsikterna fortsätter att vara gynnsamma kan styrräntan troligen sänkas i maj eller juni.

Riksbanken menar att räntehöjningar och avtagande utbudsstörningar har bidragit till ett lägre inflationstryck. Inflationsförväntningarna är väl förankrade och löneökningarna måttliga. Inflationen har fortsatt att sjunka och framåtblickande indikatorer tyder på att den närmar sig 2 procent.

Riksbanken anser också att risken för att inflationen ska bita sig fast på för höga nivåer fortsätter visserligen att minska, men inflationstrycket är fortfarande något förhöjt.

Vid riksbankens presskonferens som började kl. 11 säger riksbankschef Erik Thedéen att om inflationen fortsätter att utvecklas som den gör nu, då kommer vi att sänka räntan.

 

 

Föregående artikel Nya lagar och regler 2024! Så MÅSTE du sopsortera | Teaser
Nästa artikel Många föreningar kan bli klassade som oäkta

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här