AnnonsMiele

Svensk Byggkontroll – för att stoppa kriminella

19 mar 2024

Idag lanseras Svensk Byggkontroll, en viktig nyhet från förra årets avtalsrörelse. Syftet med Svensk Byggkontroll är att bekämpa fusk och arbetslivskriminalitet inom bygg- och installationsbranschen.

Johan Lindholm, förbundsordförande Byggnads. Foto: Byggnads.

Byggnadsförbundsordförande Johan Lindholm betonar vikten av att skydda seriösa företag och stoppa kriminella aktörer från att verka inom branschen. Peter Sjöstrand, tidigare Målarnas avtalssekreterare och vice ordförande, blir chef för Svensk Byggkontroll och ser fram emot att leda arbetet mot en sundare byggbransch.

Svensk Byggkontroll är ett kontrollsystem som ägs och drivs av Byggnads. Det syftar till att skapa en rättvis konkurrens och säkerställa att anställda har korrekta löner och villkor. Enheten finansieras av en tillsynsavgift från företag som är bundna till kollektivavtal. Större företag kan låta fackligt förtroendevalda granska deras underentreprenörer. Misstänkt kriminalitet rapporteras till myndigheter och en partsgemensam beslutsgrupp som kan vidta åtgärder mot de företag som bryter mot reglerna.

Svensk Byggkontroll är ett viktigt steg mot en sundare och rättvisare byggbransch. För mer information, besök Svenskbyggkontroll.se.

Föregående artikel Sålda bostäder ligger ute på Hemnet mer än ett år
Nästa artikel Livsfarliga fönster – helt ok enligt Riksbyggen

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här