AnnonsElectrolux Professional AB

Tidigare styrelsemedlem döms att återbetala sju miljoner

27 jun 2022

Attunda tingsrätt Foto: Carl Johan Erikson

En ny bostadsrättsförening i Sollentuna har svindlats på miljontals kronor i samband med en ombildning från hyresrätter till bostadsrätter, något som Borätt Forum skrivit om tidigare. Nu döms en tidigare styrelseledamot i Attunda Tingsrätt att betala nästan sju miljoner kronor som föreningen ska ha gått miste om, enligt Hem & Hyra.

Ombildningen har nu fått sitt rättsliga efterspel, enligt hem & Hyra, efter att oegentligheter pekats ut i en särskild granskning. Utifrån denna gick föreningen vidare och krävde tillbaka pengar från den tidigare ledamoten, som ska ha missbrukat sin position i styrelsen. Han krävdes på nästan 10,6 miljoner för minst elva bostadsrätter som ledamoten ska ha medverkat till att sälja till underpris.

Nu döms mannen att betala nästan 7 miljoner kronor för skadorna han orsakat föreningen och han ska också betala över en miljon kronor till bostadsrättsföreningen i ersättning för rättegångskostnader.

Attunda tingsrätt skriver att det är klarlagt att de elva lägenheterna upplåtits för ett pris under marknadsvärdet och att det orsakat föreningen skada.

Källa: Hem & Hyra

Föregående artikel Bostadsrätterna räddade innerstäderna
Nästa artikel Rekordsommar väntas för korttidsuthyrningar

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här