AnnonsElectrolux Professional AB

Toppmäklare i Stockholm häktade för grova ekonomiska brott

12 maj 2023

Ekobrottsmyndigheten utreder bland annat misstänkt grovt bedrägeri kopplat till en mäklarfirman Unik fastighetsförmedling i Stockholm. Två medarbetare – däribland en toppmäklare har begärts häktade. Ytterligare en person har begärts häktad i fallet. Det handlar om misstänkta brottsvinster om 1,1 miljoner kronor som har säkrats.

– Det här handlar om penningtvätt, lägenheter som köpts av bulvaner och förmedlas svart etcetera, säger åklagare Gunnar Wetterqvist.

Idag begärdes två av de fyra misstänkta häktade vid Stockholms tingsrätt. Ytterligare en person väntas begäras häktad medan den fjärde har släppts i avvaktan på fortsatt utredning.

–Jag kan bekräfta att två medarbetare till oss har gripits, en mäklare och en annan person. Mer än så vill jag inte säga av respekt för förundersökningen”, säger Mikael Malmberg Lundh, som är mäklarbyråns Sverigechef.

Handlingar som Di tagit del av visar att den misstänkta brottsligheten startade 2019 och fortsatte fram till i höstas. Flera fall av grovt bedrägeri och grov näringspenningtvätt ska ha skett i samband med bostadsförmedlingar i Stockholm och misstänkta brottsvinster om 1,1 miljoner kronor har säkrats.

Fotnot: Unik fastighetsförmedling bildades 2019 och har sedan dess vuxit snabbt. Förutom i Stockholm har bolaget kontor i Marbella, Umeå och Västerås. Antalet medarbetare uppgår till drygt 30.

 

Föregående artikel 250 föreningar har redan sett Stora Styrelsedagen – har du?
Nästa artikel Vikten av ett bra styrelsearbete

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här