AnnonsElectrolux Professional AB

Trots höjda räntor – rekordmånga svenskar köper bostad i Spanien

27 maj 2022

Solen och värmen i Spanien lockar många svenskar. Trots höjda räntor och oron över konjunkturen väljer många att bosätta sig i Spanien. Sverige är nu den fjärde största köparnationen i Spanien vad gäller kustområdena. Det är Costa Del Sol, Marbella och Costa Blanca som är de mest populära orterna hos svenska köpare.

– Det är huggsexa om de mest attraktiva bostäderna, säger Fredrik Kullman, vd på Bjurfors. Vi märker ett jätteintresse och de mest attraktiva bostäderna som försvinner väldigt fort. Det borde komma någon form av avtrappning kan man tycka med tanke på hur världsekonomin ser ut, men än så länge märker vi ingenting, säger Fredrik Kullman.

Fredrik Kullman, vd på Bjurfors

– När börsen går sämre i Sverige så väljer vissa som tidigare har investerat i börsen att nu investera i en bostad i Spanien i stället för att man tror att investeringen är bättre där. Samtidigt som man kan nyttja bostaden när man har semester. De här vågskålarna skulle kunna jämna ut varandra så att vi fortsätter att se en prisökning i Spanien”, säger Fredrik Kullman.

Enligt mäklarna tittar de flesta svenska köparna på bostäder i prisklassen 2–5 miljoner kronor, beroende på område.

Källa: DI

 

Föregående artikel Veckans fråga: Planerar ni att höja era avgifter? 
Nästa artikel Köper och säljer bostäder med artificiell intelligens

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här