AnnonsMiele

Tummen ner för Regeringens stimulanspaket

12 sep 2023

En enig bygg- och bostadsbransch ger tummen ner för regeringens stimulanspaket för ökat byggande.

Paketet innebär i korthet att taket för ROT- och RUT-avdraget höjs till 75 000 kronor per person och år, en satsning på en miljard kronor, ett kommunalt stöd på dryga 20 miljoner för ombyggnad av lokaler till bostäder samt en planeringsstimulans till kommunerna för planläggning av småhus. Den ligger på 60 miljoner kronor 2024 och 75 miljoner för 2025 och 2026.

Bland många aktörer är bland andra är Bostadspolitik.se:s experter ordentligt besvikna. I dagens nyhetsbrev menar Kent Persson att beskeden tyder på att regeringen saknar krisinsikt och Lennart Weiss säger att det borde komma fler åtgärder i budgeten – ”om detta är allt som kommer så är det ett stort fiasko”.

Även Riksbyggen vill se mer och tyngre åtgärder. I ett pressmeddelande efterlyser de bland annat ett Grönt stöd till bostadsrättsföreningar. Ett statligt stödpaket till bostadsrättsföreningar som är enkelt att använda, som ROT-avdraget. Stödet bör omfatta fyra områden: Energiåtgärder, klimatanpassning, biologisk mångfald samt cirkulär ekonomi.

Föregående artikel Från impopulär ”smyghöjning” till succé
Nästa artikel Dom i hovrätten om andrahandsuthyrning

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här