AnnonsMiele

Vågar du hyra ut via Airbnb? Missa inte den högaktuella debatten

11 jan 2022

Den 19 januari kl. 11.30 direktsänder Borätt-TV ytterligare en debatt om ett ämne i hetluften – korttidsuthyrning via Airbnb. Christophe Tarkowski Tempelhof, brf Jakten, och Jan Härstedt, brf Kungsklippan, kommer att diskutera den kontroversiella frågan.

Borätt Forum möter det nya året mer taggade än någonsin. Inte minst fortsätter vi sända våra populära debattprogram. Vi vill tacka för den överväldigande responsen på vår senaste succédebatt om höjda eller sänkta avgifter i brf:er. Vi gladde oss mycket över de hundratals tittare som följde den direktsända debatten och inspirerades att ställa frågor till våra experter.

Den 19 januari kl. 11.30 är det dags för en ny live-debatt om en annat hett ämne – Airbnb. Enligt en undersökning som organisationen Fastighetsägarna har genomfört visade det sig att nästan 70 procent av bostadsrättsföreningsledamöterna är negativt inställda till korttidsuthyrningar.

Airbnb kan vara en trevlig chans till samvaro, men det är olagligt att hyra ut utan styrelsens tillstånd.

För att få hyra ut via Airbnb måste du ha tillstånd från din bostadsrättsförening eftersom det räknas som andrahandsuthyrning. Flera föreningar har också med i sina stadgar att korttidsuthyrning inte accepteras.

En av alla brf:er som säger nej till korttidsuthyrning är Sveriges tredje största bostadsrättsförening, brf Kungsklippan i Stockholm. Under Borätt TV:s direktsända debatt kommer föreningens ordförande Jan Härstedt debattera mot Christophe Tarkowski Tempelhof, ekonomi- och gårdsansvarig styrelseledamot i brf Jakten i Göteborg.

Jan Härstedt har upplevt problem med folk som nonchalerar föreningens regler och inte tar hänsyn, medan Christophe Tarkowski Tempelhof har positiva erfarenheter av korttidsuthyrning via Airbnb inom föreningen.

Missa inte detta tillfälle att ta del av kvalificerade åsikter, som ger möjlighet att tänka ett varv till kring frågan om korttidsuthyrning.

Är du intresserad av att delta är du varmt välkommen att anmäla dig via formuläret nedan. Och håll utkik efter fler tuffa och intressanta debatter!

Nu ser vi fram emot ett fullspäckat år 2022 på alla fronter.

Tillåter ni uthyrning via Airbnb i er förening eller har ni haft problem med uthyrning genom Airbnb? Berätta gärna för oss om era erfarenheter!

  Anmälan debatt


  Föregående artikel Kolla kollektivavtal – en enkel match
  Nästa artikel Trots branden i Bronx – el-element inte särskilt farliga menar expert

  Lämna ett svar

  Skriv din kommentar!
  Skriv ditt namn här