AnnonsMiele

Välkomna till Borätt Forum, Miele Professional

25 jan 2023

Vitvaruföretaget Miele är ny samarbetspartner med Borätt Forum. Vi har pratat med Jacob Littorin, marknadschef på Miele för att välkomna dem in i gemenskapen och prata lite om ett ständigt aktuellt ämne: tvättstuga i brf:er.

Vad var det som gjorde att ni gick med som partners just i Borätt Forum?
Vi tycker att det är bra kvalité på det ni gör. Både tidningen och hemsidan är väldigt bra, det är lätt att hitta och intressant innehåll.

Berätta lite kort om Miele
Svar: Absolut. Miele är ett konsumentföretag som jobbar med vitvaror men som också har en professionell del, och det är den vi jobbar med. Där jobbar vi bland annat med att förse brf:er med utrustning till tvättstugan. Utöver det har vi också diskmaskiner, professionella diskmaskiner för olika verksamheter men även medicinteknik. Vi har ett brett spann av produkter och därmed även kunder.

Vad skulle du säga kännetecknar just Mieles produkter?
Svar: Det är kvalité och hållbarhet. Vi håller extremt hög kvalité vilket gör att produkterna håller väldigt länge. Det skulle jag säga är vårt signum. Alla produkter är byggda för att användas på riktigt.

Har ni några nyheter på gång just nu?
Vi har alltid nyheter på gång. Inom tvättområdet så har vi nyligen bytt leverantör av torkskåp till NIMO. De har tagit fram en serie produkter åt oss som förutom att hålla väldigt hög energieffektivitet även designmässigt matchar våra tvättmaskiner. Torkskåp är en jätteviktig produkt här i Sverige och en riktigt energi- och kostnadsbov om man sitter med gammal frånluftsteknik. Under våren kommer vi även med en nyutvecklad app där man kan följa sin tvätt på ett smidigt sätt. Vi har även kommit med nya pumpar för automatisk tvättmedelsdosering samt lanserat en ny serie proffsdiskar. Våra tyska ingenjörer har alltid något nytt på gång!

Hur tänker ni på Miele på miljön och miljöpåverkan?
Vi bygger produkter som håller länge, vilket är positivt ur en miljöaspekt då man kan ha produkterna väldigt länge och slipper köpa nya. Sedan när produkterna väl går sönder så går det att reparera och laga. De är byggda för att kunna lagas. När det gäller materialval så använder vi mycket stål istället för plast, vilket gör att det går att återvinna en stor del av maskinerna. En annan viktigt punkt är att vi uteslutande producerar i Europa, framförallt i Tyskland, vilket gör att det inte blir några långa transporter. Vi jobbar hela tiden för att hitta nya sätt att minska vårt avtryck på planeten.

Vad är viktigt för brf:er att tänka på kring sin tvättstuga och vilka fallgropar finns det?

  • Ett tips är att faktiskt ge de boende möjligheten att ha en tvättstuga. Mycket talar för att trenden framåt kommer gå mot fler tvättstugor även vid nybyggnation. De boende uppskattar att det går snabbare att tvätta och det är rationellt ur ett ekonomiskt perspektiv.
  • Investera i tvättstugan för att hålla den uppdaterad och fräsch. Har man väldigt gammal utrustning så drar den väldigt mycket mer energi. Uppgradera till värmepumpsteknik. Där sparar man otroliga mängder energi på – vilket blir mycket pengar med tanke på dagens elpriser.
  • Ergonomin! Viktigt att alltid ha socklar i tvättstugan för att minska påfrestningen på kroppen vid hantering av tvätt.
  • Köp inte för stora maskiner. Man kan tro att det bästa är att ha en stor maskin med stor kapacitet, men oftast så räcker det med en sju kilos-tvättmaskin då det oftast är mindre hushåll som tvättar. Det är bättre att ha fler maskiner, än få maskiner med stor kapacitet. Både för användarnas behov men också för miljön och ekonomin.
  • Sist men inte minst – underskatta inte jobbet med att investera i tvättstugan i brf:en. Ta hjälp! Ta hjälp av ett proffs för att hitta nya lösningar. Det är lätt att tänka att det är bara att byta ut maskinerna mot nya och så är det klart sedan. Gå till en återförsäljare, rita upp tvättstugan tillsammans och få nya infallsvinklar och idéer. Det är ändå en hel del tid som spenderas i tvättstugan, då kan man lika gärna göra det till en trivsam och schysst plats för alla.

Läs mer:

Föregående artikel Valberedningen – ett jobb på lång sikt
Nästa artikel Kö för solceller

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här