AnnonsElectrolux Professional AB

Var fjärde bostadsrättsägare oroar sig

8 mar 2023

Det är inte bara inflation, stigande räntor och avgiftshöjningar som gör att mer än var fjärde bostadsrättsägare bekymrar sig. Det är snarare en oro över föreningens ekonomi och om styrelsen är tillräckligt kunnig, enligt Sveriges Bostadsrättscentrums (SBC) årliga rapport.

Det är bara drygt hälften av de tillfrågade som anser att deras brf-styrelse är tillräcklig kunnig inom ekonomi. Foto: Adobe Stock.

Nästan en tredjedel av bostadsägarna anser att de inte har koll på föreningens finanser. Det är bara drygt hälften av de tillfrågade som anser att deras brf-styrelse är tillräcklig kunnig inom ekonomi.

-Den senaste tidens ränteökningar och inflation har gjort att många av landets bostadsrättsföreningar nu behöver se över sin ekonomi för att klara kommande utmaningar. Det påverkar såklart bostadsrättsägarna och skapar en osäkerhet kring hur föreningens situation kommer att påverka den egna ekonomin”, säger Markus Pålsson, affärsområdeschef för avdelningen ekonomisk förvaltning på SBC.

Bostadsrättsrapporten grundar sig på en undersökning gjord av Ipsos på uppdrag av SBC. I undersökningen har drygt 1 000 bostadsrättsägare fått svara på frågor om sin bostadsrättsförening.

 

 

Föregående artikel Utnyttja er fastighets fulla värde
Nästa artikel Ännu inget trendbrott vad gäller priserna på bostadsrätter

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här