AnnonsMiele

Varsam renovering minskar utsläppen

5 dec 2022

Köket på bilden ser fabriksnytt ut, men det är ett varsamt renoverat kök från 1962.Att återvinna och återanvända i befintliga byggnader minskar byggprojektens klimatavtryck. Samtidigt bevaras husens skönhet.

Skåpluckorna med sina lister i ädelträ, diskbänk, kakel och bänkskivor är original. Det ursprungliga fönstret har behållits och försetts med isolerglas för att bli energisnålt. Nya vitvaror har kommit till och arbetsbänken har försetts med en sockel för att få modern arbetshöjd.

Köket finns i ett bostadshus på Söder i Stockholm, byggt 1962 och renoverat 2019. För projektet stod White Arkitekter.

Renoveringen har gjorts med stor omsorg om detaljerna eftersom huset är

Föregående artikel Christer har digitaliserat sitt hem
Nästa artikel ”Elmarknaden bör reformeras”

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här