AnnonsStyrelsesupport

Vinnaren är korad i tävlingen Projekt Språngbräda!

30 sep 2021

Nu är vinnaren utsedd i Borätt Forums tävling Projekt Språngbräda. De huserar i Umeå och heter bostadsrättsföreningen Umeåhus 1. Vi ringde upp ordföranden Mattias Grimm för att berätta om den goda nyheten och gratulera till priset.

– Vi är verkligen överrumplade, detta är ju helt fantastiskt! utbrister en något chockad men samtidigt väldigt glad och lycklig ordförande.

I nästa andetag säger han att detta var något som de inte riktigt vågat hoppas på, inte minst på grund av att de är en liten förening med begränsade resurser. Han menar att detta verkligen är ett kvitto på att de är på rätt väg med sitt hållbarhetsarbete med fokus på såväl energi, miljö som klimat.

Delar av den glada styrelsen i Umeahus 1, från vänster Vilma Larsson, Matthias Grimm och Ludvig Stolterman. Ej med på bild; Emil Edeholt, Emil Johansson och Peter Henning.
Unik bredd på insatser och fortsatta planer

Urban Bladin, projektledare på Borätt Forum och juryns ordförande liksom de övriga jurymedlemmarna menade att valet av vinnare var ganska lätt i slutändan. I minst på grund av Umeåhus bredd på insatser och fortsatta planer. Jurymedlem Mattias Goldmanns förslag på motivation gillades av samtliga jurymedlemmar:

2021 års vinnare av Borätt Forums Projekt Språngbräda är bostadsrättsföreningen Umeåhus 1, för en stor bredd i sitt hållbarhetsarbete med alltifrån solceller över varsam renovering av äldre byggnadsdelar till att förbättra miljön för flora och fauna och ersätta asfaltytorna med grus för att avlasta det kommunala dagvattensystemet. Sammantaget visar det på ett tänk utöver det vanliga, med konkreta och inspirerande åtgärder för att minska klimatpåverkan, anpassa till ett förändrat klimat, stärka den biologiska mångfalden och öka trivseln för de boende.

Igelkottslägenhet
Vad ska ni använda priset till?

Vi frågade ordförande Mattias Grimm om vad de kan tänkas vilja använda priset till – 100 000 kronor i tjänster från Borätt Forum och alla dess systerföretag inom bland annat förvaltning, projektledning, företagsutveckling, styrelsesupport, events och multimediaproduktion.

– Vi ser framför allt fram emot att få ny spännande input, uppslag på nya idéer och tankar och hjälp med de projekt som ligger framför oss. Det ska bli väldigt spännande.

Missa inte nästa nummer av vår tidning Borätt som kommer ut i slutet på oktober. Då kommer ni få veta allt om Brf Umeåhus 1, om vad de gjort, allt spännande de planerar göra och varför de utsetts till vinnarna av 2021 års Projekt Språngbräda.

Föregående artikel Högre energipris tuff smäll för fastigheter
Nästa artikel Klimatsäkrade utemiljöer allt viktigare

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här