AnnonsElectrolux Professional AB

46 procent avgiftshöjning ingen väsentlig höjning enligt Serneke

18 apr 2023

Malin Svensson fick världens kalldusch när hon skulle flytta in i sin nya lägenhet. Byggbolaget Serneke hade höjt den ursprungliga avgiften från 4 300 kronor till 6 300, vilket medförde att Malins lånelöfte drogs tillbaka.

– Jag har skrivit på ett förhandsavtal som de (Serneke) inte låter mig frånträda, berättar Malin för Aftonbladet.

Malin har inte skrivit på upplåtelseavtalet så hon äger inte bostaden. Samtidigt har hon skrivit på ett förhandsavtal som Serneke inte låter henne frånträda. Trots att det står i förhandsavtalet tydligt att om det sker en väsentlig höjning så har man rätt att frånträda, berättar Malin Svensson för Aftonbladet.

I förhandsavtalet som Malin Svensson skrev på står det att köparen har rätt att bryta avtalet om det sker en väsentlig förändring av avgiften. Någonting som hon tolkade att den 46-procentiga höjningen skulle vara.

Uppenbarligen råder det olika åsikter om vad som är en väsentlig höjning av avgiften. För banken är det otvetydigt så eftersom de drar tillbaka Malins lånelöfte. Serneke anser inte att 46 procent räcker, utan menar att Malin på egen hand ska acceptera avtalet och sälja lägenheten på egen hand innan tillträdet. Enligt Aftonbladet hänvisar de till den känslighetskalkyl i föreningens ekonomiska plan som presenterats för alla köpare inför att avtalet skrevs på. En kalkyl som Malins bank tydligen inte tagit del av.

Malin har anlitat en jurist som ska hjälpa dem framöver.

Föregående artikel Styrelseenkäten: Frestelse att spara på underhåll
Nästa artikel Klartecken för elstöd 2 – de flesta har sina pengar den 9 juni

2 Kommentarer

  1. Hej,
    Malin kan gärna kontakta oss som är mitt uppe i en process av exakt samma karaktär men har pågått i nu ett år.

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här