AnnonsElectrolux Professional AB

Det regnar miljarder över jubilaren

19 jul 2024

Han firar tio år som fastighetsmäklare och säljer hem för miljarder. Skånes bäst säljande mäklare heter Johan Dahlgren, 33, och jobbar på firman Croisette i Malmö där han är delägare. Hur får han kunderna på kroken i denna konkurrensutsatta bransch? Tvingas han ljuga ofta eller gå ner i arvode? Han har sålt dryg 1 100 bostäder under de senaste tio åren till ett värde av tre miljarder.

Vad är dina argument och varför ska säljaren välja dig? Det är uppenbarligen många som gör det.

−Jag jobbar extremt hårt och det finns inga genvägar. Mitt nätverk är oerhört viktigt och att man har en bra grundtjänst att erbjuda kunden, med andra ord att man skräddarsyr säljarens försäljning utifrån hans eller hennes behov.

Jobba hårt betyder det också att du tvingas gå ner i arvode?

Han kallar sig kameleont – stjärn-mäklaren från Skåne som har sålt bostäder till ett värde av tre miljarder kr. Foto: Croisette.

−Nej, snarare tvärtom, du ska kunna ta betalt och veta ditt faktiska värde. Om du har en inarbetad kundgrupp är förutsättningarna bättre för att få det sålt och få bättre betalt för objektet.

−Alla mäklare går in på samma förutsättningar. Jag började med att arbeta upp ett nätverk/kundkrets, jag hade tur och hade människor som lärde upp mig så jag var varm i kläderna när det var dags. Det handlar också om att vara orädd och våga ta för sig. Det tar tid att bygga ett nätverk som ska underhållas under tiden. Många har en skev bild av en mäklare och tror att man jobbar lite och tjänar mycket pengar men för majoriteten av landets mäklare skulle jag säga att det är tvärtom.

Vad har du för speciella egenskaper som mäklare?

−Jag är lite av en kameleont och kan hantera olika människor bra, jag är anpassningsbar och privat men inte personlig. Jag kan bygga upp förtroende hos både köpare och säljare.

Ibland är många mäklare utan både lön och pensionsavsättningar.

−Ja, jag har tänkt på det och sparar redan nu till min pension. Man måste ha en plan för det också.

Enligt forskare vid New York University tar det sju sekunder att göra ett intryck hos motparten, det kan vara bra eller mindre bra och då räcker det inte med att ha putsade skor.

−Nej, men att man vågar se folk i ögonen kan vara viktigt, avslutar Skånes stjärnmäklare som säljer både bostadsrätter och villor. Han förmedlade flest bostäder i Sverige under mars månad i år.

Föregående artikel Bygglovshandläggare hotas och utsätts för påtryckningar
Nästa artikel Undvik att få föreningen hackad

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här