AnnonsElectrolux Professional AB

Äldre man lurades att ge bort sin lägenhet

20 dec 2021

Med hjälp av broschyrer med bland annat HSB:s, Riksbyggen och Malmö stads logga på erbjöd Seniorhantverkarna praktisk hjälp till äldre i bostadsrätter. En man i 80-årsåldern nappade på erbjudandet, vilket slutade med att han blev av med sin lägenhet. 

Efter att ha fått hjälp av en städfirma som rensade ut skräp var 82-åriga Benny Skölds kontokort borta. Senare upptäcktes att kontot regelbundet hade tömts på pengar. Dessutom var en nyckel i hans nyckelknippa utbytt. Men inte bara det, strax efter besöket kom ett gåvobrev in till bostadsrättsföreningens styrelse. Enligt detta skänker Benny Sköld sin lägenhet till en för honom främmande person.

Överlämning av lägenheten, värd tre miljoner kronor, ska ske idag den 20 december. Men Benny Sköld har inget minne av att ha skrivit på ett sådant brev, och han har inte heller någonstans att ta vägen.

– Hamnar man i situation där någon säger att det finns ett gåvobrev, där du har gett mig din lägenhet, och du säger att det har jag inte alls, då ska man sitta kvar i lägenheten, polisanmäla och skaffa sig juridisk hjälp, säger Lisa Renntun, jurist och affärsområdeschef på HSB Malmö, till Sydsvenskan.

Enligt tidningen har Seniorhantverkarna en tydlig koppling till en familj som tidigare förekommit i en rad uppmärksammade bedrägerihärvor i Skåne. De företag vars loggor finns i deras marknadsföring tar avstånd för allt samröre med Seniorhantverkarna.

Benny Sköld har fått hjälp att byta lås och att ta hjälp av en jurist för att bestrida gåvobrevets giltighet.

Föregående artikel Samverkan gjorde tricket i Seved
Nästa artikel Höj eller sänk? Massiv respons på Borätt-TVdebatt

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här