AnnonsMiele

Antalet laddstolpar ökar kraftigt

16 feb 2024

Enligt en nyligen genomförd granskning av Riksförbundet M har antalet publika laddstolpar i Sverige ökat med imponerande 69 procent under 2023. Antalet laddstolpar steg från 18 219 till 32 605 under det gångna året. Regioner som särskilt utmärkte sig med över 100-procentig ökning inkluderar Blekinge, Gotland, Västra Götaland, och Halland.

Antalet laddstolpar steg från 18 219 till 32 605 under det gångna året. Foto: Adobe Stock.

Även om denna ökning är lovande och svarar mot den ökande efterfrågan på laddinfrastruktur, konstaterar Riksförbundet M att det fortfarande saknas ungefär 26 000 laddstolpar i hela landet för att uppnå en acceptabel nivå. Organisationen understryker vikten av att fylla detta gap för att underlätta för fler att köpa och använda elbilar.

Carl-Erik Stjernvall, hållbarhetsansvarig på M Sverige, betonar i ett pressmeddelande att den kraftiga ökningen är positiv, men det återstår fortfarande arbete för att möta den växande efterfrågan och stödja övergången till elbilar. M Sverige, tidigare känt som Motormännens Riksförbund, är en betydande konsumentorganisation för bilister och trafikanter och fortsätter att vara engagerad i hållbarhetsfrågor.

 

Föregående artikel Styrelsens ansvar när det är snö på taket!
Nästa artikel Lexington – råttornas värsta fiende

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här