AnnonsMiele

Borätt Forum Rådgivning: Möt Lars och Peter

25 feb 2021

Lars Svingdahl och Peter Niemeyer arbetar med rådgivning på Borätt Forum. I sitt arbete hjälper de bostadsrättsföreningar med analyser och utredningar som rör allt från miljö- och energi till säkerhet.

– Vi är ett team som bidrar med olika kunskaper. Mina områden är primärt ekonomi och juridik, medan Lars har en mer teknisk bakgrund, säger Peter Niemeyer.

Vad hjälper ni till med och vilka är de vanligaste frågorna ni får?

– Vi kan vara med och göra initiala rådgivningar och studier när föreningen funderar på vad de kan och får göra, säger Peter Niemeyer.

– Det kan handla om större renoveringar, så som stam- eller fönsterbyten, men även frågor om andra åtgärder och investeringar i föreningens fastighet, säger Lars Svingdahl.

Peter och Lars arbetar mycket med frågor som rör energi och miljö. Det kan handla om hur bostadsrättsföreningen kan spara in på sina energikostnader eller hur de kan förbättra sin miljöpåverkan. Lars berättar även att de arbetar med genomgångar av underhållsplaner och gör analyser av energistatisk och förbrukning.

LÄS ÄVEN: Möt Veronica och Jenny – Borätt Forum Styrelsesupport

– Just nu, med tanke på årstiden får vi många frågor om energi och miljö. Eftersom det har varit så kallt har föreningarnas uppvärmningskostnader blivit högre, säger Peter Niemeyer.

– Det blir även en del frågor om ytoptimering, till exempel på hur föreningen kan omvandla vind till bostadsrätt, säger Lars Svingdahl.

Att föreningar vill göra om vind- och källarytor till bostadsrätter blir allt vanligare och då kan det vara bra att höra av sig och kolla hur man ska gå till väga.

När bör man höra av sig till er?

– Kalendermässigt när som helst. Kontakta oss så tidigt som möjligt när ni har tankar att ändra något eller göra något nytt i föreningen. Vi hjälper gärna till och guidar er kring vad som finns att göra och vad man får göra, säger Lars och Peter.

Så om er förening har frågor eller funderingar kring liknande frågor?
Tveka inte på att höra av er till Peter och Lars på radgivning@borattforum.se

Föregående artikel Rekordstort intresse för bostadsmarknaden under 2020
Nästa artikel Borättkväll 11/3 – Medlemmarnas bästa

1 Kommentar

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här