AnnonsStyrelsesupport

Brf:er som installerat IMD får tillbaka momsen

6 sep 2021

Har er bostadsrättsförening installerat IMD, individuell mätning och debitering av el, vatten, värme och laddplatser? Då har ni nu rätt att göra avdrag för momsen på inköp och installation av mätsystemen. Avdraget kan dessutom göras upp till fem år tillbaka i tiden. Detta slår Skatteverket fast efter en väntad dom i Högsta förvaltningsdomstolen.

Efter många om och men står det nu klart att alla föreningar får tillbaka momsen på inköp och installation av mätsystemen till följd av investeringar i IMD. Avdragsrätten gäller också installation av laddboxar och solcellsanläggningar.  Vilket innebär att det kan finnas stora summor i avdrag för bostadsrättsföreningar runt om i landet.

Avgörandet av momsfrågan innebär också att den debitering som sker från förvaltaren till bostadsrättsinnehavare, efter uppmätt faktisk förbrukning, är skattepliktig och ska momsbeläggas. Men eftersom in- och utgående moms kan kvittas mot varandra blir det i slutändan ett nollsummespel.

Läs Skatteverkets ställningstagande här.

Källa: mynewsdesk.com

Föregående artikel Bankerna i nytt samarbete mot kriminalitet
Nästa artikel Viktiga tips inför budgetarbetet

1 Kommentar

  1. Hej
    Har med intresse läst denna info, men ställer mig frågan gäller det också för oss som skall installera solceller och laddstolpar med
    IMD ev. också??
    Brf. Tölö-Allé
    Kungsbacka

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här