AnnonsElectrolux Professional AB

Chockartat för alla

25 nov 2022

Richard Arvelius, ordförande i brf Luftskeppet i Stockholm, menar att de snabba räntehöjningarna kommer att innebära en trippelhöjning av föreningens nuvarande ränta.

Richard Arvelius, ordförande i brf Luftskeppet, Stockholm säger till Borätt Forum att de senaste beskeden från Riksbanken är chockartade för alla. Det var noll procent i styrränta i april och nu är den plötsligt uppe på 2,5 procent. Dessutom flaggas det ju för ytterligare höjningar efter årsskiftet.

─ Det är ju extremt ryckigt, risken är ju att man gått in för hårt och så måste man sänka räntan lika mycket igen. Det hade varit bättre om det varit mer av ett normalläge än att man under 8 år har haft extremt låga räntor, menar han.

Han berättar att effekten för deras förening inte kommer förrän slutet på nästa år.

─ Men då kommer det innebära en trippelhöjning jämfört med den ränta vi betalar nu och en avgiftshöjning på upp emot 20 procent, säger Richard Arvelius.

Det är ju väldigt tufft för många bostadsrättsföreningar nu.

─ Men det kanske är allra tuffast för de som köpte på toppen, menar han, de mår nog inte så bra nu. Dessutom är ju deras lägenheter antagligen mindre värda nu.

Föregående artikel En femtedel av inkomsten går till boende
Nästa artikel Grannsamverkan – så kommer din förening igång

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här