AnnonsElectrolux Professional AB

Dödsolycka vid bygge i Hyllie

28 maj 2024

Byggbolaget Veidekke meddelar i ett pressmeddelande att en man som arbetat för en underentreprenör avlidit i samband med en allvarlig arbetsplatsolycka i Hyllie, Malmö under måndagseftermiddagen. Räddningstjänsten och polisen var snabbt på plats, och de anhöriga har underrättats av polisen.

Enligt TT ska det röra sig om en man i 25-årsåldern som avlidit efter ett fall från hög höjd. Polisen har inlett en utredning om vållande till annans död i samband med arbetsplatsolycka.

”Vi jobbar just nu för att bygga en uppfattning om vad som hänt. Jag skulle säga att det är en allvarlig olycka,” säger Sara Andersson, presstalesperson vid polisen, till TT.

Veidekke har lovat att bistå polisen med all nödvändig information för att klargöra orsaken till olyckan. Charlotta Nilsén, verksamhetsområdeschef Bygg på Veidekke, uttryckte sorg över det inträffade: ”Det är med stor sorg vi tagit emot beskedet om det tragiska som hänt, och vi tänker först och främst på hans anhöriga och på de drabbade på arbetsplatsen.”

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här